5 ÅR´S FØDSELSDAG, KAGEMAND, GURAMI’ER, NINJAGO OG SUSHI.

Skrevet af Permalink 0

I går blev Pelle 5 år. Vi havde den bedste dag og Pelle blev fejret uden afbrydelser pga. en fødsel, og Mads havde også taget det meste af dagen fri, sweeeeeeet. Nu hvor ham lillebror ikke havde vist sig inden termin, hvilket jeg havde håbet på, så er jeg altså sindsyg glad for at Pelle kunne beholde sin fødselsdag for sig selv, og ikke skulle dele den med sin bror resten af livet. Det ville altså være lidt ærgerligt. Må sige at jeg nok aldrig har været så godt forberedt til en fødselsdag, alt var klaret i god tid, men ville simpelthen ikke risikere at der pludselig gik en fødsel i gang, og at det så ville gå ud over Pelles fødselsdag. Så der var bagt boller og lagt i fryseren som bare kunne tages op, gaverne var købt og pakket ind for flere uger siden, det er ellers noget jeg plejer at gøre aftenen inden, og fødselsdagsbordet blev også dækket aftenen inden. Det var faktisk super fedt at være i så god tid, og tror jeg vil prøve at gøre det i fremtiden, det var skønt ikke at skulle stresse rundt for at nå det hele på engang og istedet hygge sig med Pelle. Det eneste der blev lavet på dagen var kagemanden. Der hvor jeg kommer fra er en kagemand lavet af vandbakkelse og der bliver så fyldt på med glasur, slik og lakridshår. Da jeg var barn var det min farmor som bagte kagenmanden når min bror og jeg havde fødselsdag. Hvilket hun gjorde til perfektion! Jeg har prøvet at lave denne kagemand 5 gange nu, og det er endnu ikke lykkedes mig at lave den, uden den er faldet sammen, det evner jeg åbenbart ikke, hehe. Men den smager nu meget fint alligevel;) Det med traditioner er en sjov størrelse, og der er altså stor forskel på hvad man gør i jylland og hvad man gør her i København. Da vi for to år siden fejrede Pelles fødselsdag i børnehaven, havde jeg selvfølgelig også bagt denne kagemand, og sådan en kagemand havde pædagogerne altså aldrig set. Den plejer at være lavet af bolledej eller sådan noget kanelsnegledej. Men det sjoveste var altså da jeg fandt kniven frem og skulle til at skære halsen over på kagemanden, hvor børnene jo så skulle skrige (for det gør man jo!!!). Både pædagoger og børnene kiggede på mig som om jeg var fuldstændig sindsyg. Tror de var lidt i chok! Det havde de heller aldrig hørt om, og nu hvor jeg tænker over det, så er det da egentlig måske også lidt underligt at man gør det, men sådan har det jo bare altid været, hehe. Så det med at skære halsen over på kagemanden og skrige, det er noget vi helst gøre hjemme og blandt jyder, hahaha;)

 

Vi startede selvfølgelig med fødselsdagssang, stjernekaster og gaver i sengen, og derefter morgenmad.

Vi startede dagen med fødselsdagssang, stjernekaster og gaver i sengen, og derefter morgenmad.

 

Pelle mente at han havde set Ninjago “slangehuset” (aner ikke hvad det “slagehus” er for noget) fra LEGO ligge på en hylde inde i skabet, og havde ikke snakket om andet end at han glædede sig til at skulle have det “slangehus” til sin fødselsdag, men der var altså ikke noget “slangehus” fra Ninjago, hvilket jeg havde prøvet at forklare ham. Så Pelle var  liiiii en anelse skuffet da han opdagede at der altså ikke var et “slangehus” , men skuffelsen forsvandt heldigvis hurtig, hihi. Vi gav han noget andet LEGO Ninjago (hvilket er et KÆMPE hit hos Pelle og drengene i børnehaven), et par kalender-julefortællinger, brandbil fra LEGO og så måtte han vælge to fisk til akvariet.

 

12167902_10153125770601971_405187344_n

Efter kagenmanden var bagt, var vi forbi “Planteimporten” på Vesterbro for at udvælge de to fisk. Vi havde jo egentlig lidt lovet Pelle en skildpadde, nu hvor han skulle være storebror, og de var altså også stadig liiiiidt interessante;), men heldigvis har han indtil videre nok i fiskene :D. Der blev valgt en “Perle Gurami” hun og han, og de svømmer nu fint rundt hjemme i akvariet sammen med små “Neon-fisk”, “Gubbi’er” og “Sugemaller” på Pelles værelse:)

 

Om eftermiddagen fik vi besøg af alle nabobørnene til boller, varm kakao og kagemand.

Om eftermiddagen fik vi besøg af nogle af naboerne, Mille, Mads og søde lille Huxi til boller, varm kakao og kagemand.

 

IMG_5087

 

Pelle havde selvfølgelig bestilt sushi til aftensmad. Syntes stadig det er griner at han er så vild med det. Tror jeg var omkring 20 år da jeg smagte sushi førstegang,

Pelle havde selvfølgelig bestilt sushi til aftensmad. Syntes stadig det er griner at han er så vild med det. Tror jeg var omkring 20 år da jeg smagte sushi førstegang, hehe, og når der skulle bestilles fødselsdags-menu som barn var det altså pommes med pøller.

 

 

 

 

 

 

2 Comments
 • Daga
  november 24, 2015

  Pelle fik den skønneste føs’da, kan jeg se, og læse🎂👏🏻🎁🎈👀

  • vivi
   november 24, 2015

   Ja Daga, vi havde den dejligste dag:)

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.