Det dersens Mors dag…..

Skrevet af Permalink 0

Som de fleste af jer nok ved, så var der Mors dag i søndags. Da jeg var yngre gik jeg ikke særlig meget op i Mors dag, Fars dag eller lignende begivenheder. Min mor har ellers altid gjort ret meget ud af fødselsdage, Fars dag osv. Især fødselsdage blev der gjort meget ud af. Der blev sunget fødseldagssang om morgenen, morgenmad på sengen og gaver. Den der havde fødselsdag fik også altid lov til at vælge menuen til aften, som for mig næsten altid stod på tunmousse, boller i karry og citron fromage. Min mor er den bedste til at lave netop disse retter, og spørg du mig idag, vil det stadig være den valgte menu:)

Det der med at have en dag om året, hvor det er dig der er i fokus en hel dag, det er altså meget dejligt, både for børn, men da også for voksne. Som barn er det jo lige som bare noget man forventer der skal gøres, og det kniber måske en smule med at få det givet den anden vej til forældrene. Vi huskede da som regel Mors dag, men der blev ikke gjort så meget, det blev til en buket  fra den lokale blomsterhandler, og så var det lige som det. Jeg ville ønske at jeg kunne spole tiden tilbage og have gjort noget mere ud af dagen for min mor, men det kan jeg jo desværre ikke.

Måske er mænd heller ikke altid for gode til at få gjort de her ting, og går sikkert heller ikke op i det. Men jeg er da ret sikker på at de er ret tilfredse når det går den anden vej! Mads, min kæreste går overhovedet ikke op i de her ting, og kan også mærke at det ikke er noget de går særlig meget op i i hans familie, hvilket jo er helt fint. Men…. jeg vil altså rigtig gerne at vi i vores lille familie gør noget ud af disse begivenheder. Det behøver ikke at være noget særligt, bare det at der er tænkt over tingene, er jo mere nok. Jeg syntes ikke det gør noget at vi som forældre, lærer vores børn at vi gerne må sætte pris på hinanden, og at alting ikke bare er en selvfølge. Jeg prøver virkelig på at gøre fødselsdage og Fars dag til noget særligt. Ikke at der skal gives dyre gaver, men at det er en dag, hvor vi andre har anstrengt os, for at gøre denne dag til noget særligt for en anden person. Har tit hørt folk sige “man behøver ikke en særlig begivenhed for at gøre noget godt for andre”, det er også helt rigtig. Jeg har det måske bare med at glemme de gode gerninger, i vores ret så travle hverdag, så derfor er det helt fint med mig at det f.eks bliver på en fast dato, det er jo bedre end det aldrig bliver gjort.

Efter min fødselsdag sidste år, fik jeg mig en lille snak med Mads, thi hi:). Jeg forklarede ham mine tanker omkring dette emne, og at jeg syntes det var på tide, at også jeg fik en lidt festligere fødselsdag, hehe:) Nu er Pelle også ved at have en alder, hvor han jo også syntes det er sjovt at bage boller, synge fødselsdagssang og pakke gaver ind. Det kræver jo bare at vi voksne hjælper ham, han gør det jo ikke af sig selv endnu.

I år, kom så ENDELIG året hvor Mads, fik taget sig sammen;)

 

Vi havde gæste fra Århus i weekenden. Det var en af Mads venner hjemme fra, samt kæreste og deres to drenge, som var på besøg.  Fredag blev det til noget aftenhygge i lejligheden. Jeg havde fri i fredags, så jeg fik lavet Sliders ( mini burgerboller), chili dressing, coleslaw, okse-bøffer og  pulled pork. Det blev altså rigtig godt, hvis jeg selv skal sige det;)

 

Fredags menu:)

Fredagens menu:)

 

Lørdag tog vi i Zoo. Vejret var ikke særlig godt, det regnede ret meget af tiden, og vi havde nok ikke fået helt nok tøj på, så det var en lidt kold fornøjelse. Det betød så også at der ikke var særlig mange i Zoo den dag, hvilket faktisk var ret dejligt. Jeg har det altid ret blandet med at gå i Zoo. Jeg kan ikke lade være med at tænke på at de fleste af de dyr, jo er vilde dyr, og at de har det bedst ude i naturen. Men på den anden side, får vi jo også en masse videnskabelig viden fra de dyr, og så kan man måske håbe på at man kan bevare nogle af de truede dyr, som der jo desværre er ret mange af.

 

 

 

Vi kom helt tæt på Isbjørnen denne gang, det har vi ikke prøvet før.

Vi kom helt tæt på Isbjørnen denne gang, det har vi ikke prøvet før.

 

Virkelig et fasinerende dyr, wow!!

Virkelig et fascinerende dyr, wow!!

 

Der var gang i isbjørnen den dag, som så ud til at hygge sig med lidt leg og koldebøtter under vandet:)

 

11210343_10152744354876971_461579625_n

Fik også taget dette billede i lørdags. Første gang det er lykkedes mig at “fange” en af de smukke sommerfugle, der sad stille:)

 

 

Søndag blev Rie og jeg så overrasket af vores kærester, som efter en morgen løbetur, var løbet forbi en kiosk og købt et par buketter, og bestilt bord til brunch på cafe The Laundromat. At vi så havde lavet morgenmad til de kom hjem fra løbeturen, og pænt kunne pakke det hele væk igen, da de jo ikke havde fortalt at de havde bestilt bord, det er jo lige meget, ik;) Super sødt at de havde tænkt på at overraske os, og endda fundet et super hyggeligt sted, som var perfekt til børn, gjorde jo bare det hele endnu bedre. Jeg havde aldrig været på The Laundromat før, men det er bestemt ikke sidste gang vi kommer der. De havde et hyggeligt hjørne, hvor børnene kunne lege, og maden var rigtig lækker. De har også et lille møntvaskeri (nok her navnet spiller en smule ind;)), hvor man kan sætte en vask over, mens man nyder en kop kaffe eller frokost i cafeen, vild fed ide! Så det er bestemt et besøg værd.

11212376_10152744347761971_1655474391_n

The Laundromate ligger på Gammel Kongevej.

 

11245360_10152744347851971_118235417_n

Priserne syntes jeg er helt okay, og vildt dejligt at der findes en børne menu.

 

Oskar, Gustav og Peller hygger  i legehjørnet mens vi ventede på maden.

Oskar, Gustav og Peller hygger i legehjørnet mens vi ventede på maden.

 

11106211_10155586989450010_496879603_n

Simpelt, men rigtig godt! MUMS:)

 

 

Rigtig hyggelig indretning og stemning.

Den hyggelig indretning og stemning minder mig på en måde om det islandske, så tror måske det er en Islænding der står bag cafeen.

 

Tak for god brunch, vi ses helt sikkert igen snart:)

Tak for god brunch, vi ses helt sikkert snart igen 🙂

Man kan ikke bestille bord på The Laundromat, men vi kom altså fire vokse og tre børn, og fik et bord efter 10 min. Du kan også finde The Laundromat på Østerbro og Nørrebro, der har jeg dog ikke været. Du kan finde adresser, menukort, billeder mm. HER

 

 

Efter et par hyggelige timer med brunch, skulle vores gæster atter mod Århus. Søndag eftermiddag blev nydt i vores gård sammen med de dejligste naboer, hvor vi havde loppemarked. Det er en fast tradition de har her i foreningen, og det er selvfølgelig noget vi gerne deltager i. Så næste år er I mere end velkommen til at kigge forbi;)

 

Loppis på Pile Alle:)

Loppis på Pile Alle:)

Jeg håber I mødre havde en lige så skøn mors dag som jeg havde:)

XX

Fifi

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.