Er det virkelig okay at være utro?

Skrevet af Permalink 2

Okay…… Jeg er faktisk lidt i chok!! Her i morges gik jeg hjemme og fik ryddet lidt op i tøjskabet, mens jeg lyttede til Mads & Monopolet på P3. Ved ikke om nogle af jer hørte det idag? Men der var en kvinde først i 50’erne, som skrev ind ang. hendes mand, som hun havde været gift med i mange år, som havde været hende utro op til flere gange. Det havde de så fået talt ud om, og de var lige som ved at genopbygge tilliden. Her den anden dag fik hun så et anonymt brev, hvor der stod, at hendes mand havde været hende utro op til flere gange, med kvinder fra mandens job, og at den anonyme brevbringer syntes, hun burde vide det. Her vil jeg så lige sige, at jeg personligt syntes, det er total usselt, at aflevere sådan et brev anonymt. Hvad kan konen bruge det til, andet end at have 1000 spørgsmål som hun jo ikke kan få svar på!? Vælger man at fortælle sådan noget, skal man sgu gøre det face to face. Nå, men hun konfronterer så manden med brevet, og han mente, at der var en, som var ude efter ham, og at det ikke passede, og efterfølgende smuttede han, da han havde en aftale. WTF!!!! Han kan sgu da ikke bare smutte, havde det været her hjemme, fik Mads sgu ikke bare lov til at smutte efter sådan et brev, vil mene, der var lidt at snakke om. Hendes spørgsmål er så, hvad hun skal gøre, om hun skal tro på manden eller om hun skal grave lidt dybere.

Du kan høre programmet her:

http://www.dr.dk/radio/ondemand/p3/mads-monopolet-2015-09-12#!/00:01

 

Der hvor jeg virkelig bliver lidt trist og forundret, er de meninger, der kommer fra panelet. Panelet bestod af filminstruktør Søren Fauli, sangerinde Lina Rafn & nyhedsvært Kim Bildsøe. Især Lina’s svar kommer bag på mig. Hun sidder i direkte radio og siger, at hun godt kan forstå, at man får lyst og kan kommet til at putte dillermanden ind i en anden. Og at hustruen lige som bare skal æde den, hvis det altså er ham, hun vil være sammen med. Hvorfor skal hun æde den?? Det er da manden, der er helt off!! Der bliver også sagt, at det at knalde udenom ikke betyder, at manden ikke elsker sin kone. Der er jeg virkelig også uenig, hvis du elsker din hustru/mand, går man altså ikke ud og har sex med en anden! Mener også det er Søren Fauli der siger “kunne hun ikke bare gå ud og knalde med nogle andre”, WTF!!! Hvad fan skulle det hjælpe??

NU vil jeg lige sige, at hvad Lina syntes er ok, og hvad hun ville kunne rumme ang. utroskab er jo helt og aldeles hendes egen sag, og det vil jeg på ingen måde blande mig i. Der hvor skoen trykker for mig, er den generelle holdning til utroskab, der er. En ting er at det kan ske, vi er trods alt kun mennesker, men hvornår er det blevet okay?  Jeg møder virkelig mange, som har samme holdning som panelet, og tager ikke det at være sammen med en anden som noget helt forfærdenlig eller forkert. Ja det er jo nærmest blevet til noget helt naturligt i manges øjne. Det er her jeg bliver lidt trist, for jeg går på ingen måde ind for utroskab. Jeg syntes, det er noget af det mest respektløse, man kan gøre over for sin mand/hustru. Jeg vil lige skynde mig at sige, at jeg syntes, der er stor forskel på, hvor man er i livet ang. utroskab. Jeg kan desværre ikke sige mig helt fri for at havde gjort noget dumt, da jeg var yngre og ikke vidste bedre. Og det er selvfølgelig aldrig okay at såre et andet menneske, men når man er voksen og især når man har valgt at starte en familie sammen, har man et andet ansvar overfor hinanden, end man havde overfor sin teenage-kæreste. Det med børnene spiller en ret stor rolle for mig.

Mens programmet kørte, tænkte jeg, shit det her må skabe en kæmpe diskusion på Mads & Monopolet’s facebook-side, der må da virkelig være mange, som er dybt uenige i de ting, der bliver sagt. Men jeg har flere gange idag været inde på siden, og der er INGEN, der har skrevet noget om det. Der var til gengæld mange, som kommenterede på de andre dilemmaer i dagens program, det er sgu da underligt!!

Var Mads mig utro, ville jeg blive SÅ sindsyg ked af det og raaaaasende, og jeg er ret sikker på, at jeg på ingen måde ville kunne tilgive det. Er jeg bare helt vild naiv, når jeg tror på, at man godt kan have et godt forhold/ægteskab uden utroskab?? Jeg er da godt klar over, at der skal arbejdes for tingene, og at man da nemt kan miste gnisten efter 20 (eller færre) års ægteskab/parforhold. Men har man valgt at dele sit liv med et andet menneske, så ligger der da så meget mere i det end bare sex. Syntes folk snakker så meget om sex, og om hvor vigtig det er osv. Selvfølgelig er sex vigtig, men for mig er det altså ikke det eneste som er vigtigt i et forhold. For mig er ting som loyalitet, kærlighed, respekt, tillid og viljen til at det skal lykkedes mindst lige så vigtige. Er det virkelig okay at gå ud og knalde en anden, bare fordi det er lidt op af bakke derhjemme, og ikke lige har fået tilfredsstillet sit seksuelle behov hjemme i familiehytten et stykke tid?? Det syntes jeg simpelthen ikke!! Om jeg er naiv og romantiker ved jeg ikke, men i mine øjne er det altså et no go!!!!

3 Comments
 • Mat
  september 13, 2015

  Det er første gang jeg støder på din blog, men jeg blev fanget af det her indlæg! Det du skriver, kunne ligeså vel ha kommet fra mine tastefingre! Jeg er dybt ærlig! Jeg kommer fra et miljø hvor jeg gang på gang ser bekendtskaber samt veninder være en del af et forhold med utroskab. Og jeg ser hvad det gør ved en! Jeg har endda selv været ude for at min tidligere kæreste var mig utro, hvor jeg opdagede det. Og jeg tilgav! Jeg ved nu, med sikkerhed at jeg aldrig ville tilgive utroskab igen. Ikke fordi jeg ikke vil, men fordi jeg ikke kan. Jeg ved der sidder nogen derude og siger at man kan komme over det! Bullshit! Det bliver aldrig det samme, og om man vil indrømme det eller ej! Det er dog sådan at rigtig mange vælger at ignorere dette, det gjorde jeg også selv! Jeg løg for mig selv, for at gøre det hele nemmere! Og grunden til at panelet kommer med de pussy-agtige udtalelser, er det som folk altid gør! Forsvarer sig selv! Så man kan forsvare det med samme svar når/hvis det sker for dem selv! Og måske er det allerede sket! Utroskab er så forfærdeligt, fordi det brækker et andet menneske, og det bliver gjort af en man elsker. Samtidig er det forgærdeligt fordi man er nød til at tage et valg. Og det rigtige valg er at lade ham gå! Og ja det er sgu det rigtige valg! Så skal jeg gerne sige go for at man får tid/år til at bearbejde det alene, væk fra partneren! Måske finde sammen igen. Men man har brug for et break. Problemet er dog i sådan en situation, har du lige præcis brug for kærlighed! Men det må man finde ved sine venner eller familie! Man gør det faktisk hårde i det lange løb. Jeg ser på det som om man har et valg! Det ene valg er: vil jeg have det usikkert og utilpas længe eller vil jeg have det elendigt i kortere tid? Desværre er første valg det de fleste vælger, da det klart er nemmest og mindst smertefrit her og nu! Jeg håber ikke min kommentar blev for rodet og lang, men det gjorde den nok alligevel.

  • vivi
   september 14, 2015

   Hej Mat. Jeg forstår fuldstændig hvad du mener, og nej det blev bestemt ikke for langt!! Jeg er kun glad for at du gad bruge din tid på at fortælle min din holdning. Have en skøøøøn dag:)

 • Marianne Rønnow
  september 15, 2015

  Jeg giver dig fuldstændig ret. Utroskab er det mest respektløse man kan gøre overfor sin partner.
  Jeg hørte ikke programmet i lørdags, men har lige hørt podcast’en. Jeg gik, som du, ind på Facebook for at se folks reaktion på monopolets svar. …. hvor blev reaktionerne af ? Jeg forstår ikke monopolet og tager stor afstand fra deres holdninger til utroskab. Jeg væmmes ved de kommentarer der kom (især fra Lina). Og bagefter sad mændene og hyldede hende for det og ønskede deres koner var som hun. Hvad sker der med ? Min første tanke var, at jeg ikke har lyst til at høre på, at utroskab skal legaliseres i radioen og derfor vil vælge at “boykotte” programmet.
  HELDIGVIS er der jo nye monopol-deltagere i næste uge. MEN (lad dette være en kommentar/bøn til Mads Steffensen) – tag en snak med dine deltagere. Du har før sagt at de ikke må retfærdiggøre tyveri o.l. Hvorfor tillader du at de retfærdiggør utroskab? Bør monopol-deltagerne ikke bare have LIDT moral for at få lov at sidde på én af disse eftertragtede pladser hver lørdag hvor omkring 1million lytter med ?

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.