Vores helt eget “Fra skrot til slot” projekt

Skrevet af Permalink 0

Sommeren 2014 købte vi vores lejlighed. Da vi i sin tid flyttede til København, fremlejede vi en lejlighed på Frederiksberg i to år. Vi var så sindsyg heldige at få lov til at købe den efter de to år. Jeg fatter stadig ikke hvordan to jyder uden nogen kontakter i København kunne være SÅ heldig. Jer som bor i København, ved om nogen hvor svært det er at finde bolig i København, og måske endnu svære at finde noget man har råd til, da priserne nærmest er umennskelige høje. MEN vi var altså heldige, wup wup.!! Lejligheden vi købte var i ret dårlig stand, og trængte til en ordentlig omgang:) Det som startede med et rimelig overskuelig  projekt på højest to måneder og med et lille budget, udviklede sig til at blive det vildeste jeg har prøvet. Vi ville jo bare liiiiiiige rive et par vægge ned, male de grønne klinker på badeværelset hvide, nyt billigt køkken og så en gang maling, og wupti så havde vi da en fin lejlighed. Men efterhånden som vi gik igang, blev det overskuelige projekt til vore værste mareridt. Det lyder måske overdrevet, men det er det altså ikke, vi var MAX presset. Da lejligheden er en gammel-jas, kom der efterhånden flere og flere ting der skulle laves, og til sidst havde vi stort set renoveret ALT! Jeg har været i arkivet og fundet nogle billeder og videoer af projektet, se med her………

 

 

Vi regnede med at komne igång men renoveringen forholdsvis, så vi gik fluks igang med at rive loft og tapet ned

Vi regnede med at komne igång men renoveringen forholdsvis hurtig, så vi gik fluks igang med at rive loft og tapet ned.

 

Det viste sig så et det tog noget længere tid at komme igang. Lad os bare sige at v havde lidt start-problemer med vore murer. Han var sgu ret sløj!!

Det viste sig så at det tog noget længere tid at komme igang. Lad os bare sige at vi havde lidt start-problemer med vore murer. Han var sgu ret sløj!!

 

Så vi boede et par måneder i en ret så rå lejlighed. Jeg har faktisk fortrudt at vi ikke beholdte denne fine grønne væg.

Vi boede et par måneder i en ret så rå lejlighed. Jeg har faktisk fortrudt at vi ikke beholdte denne fine grønne væg.

 

Indtil nu i processen var det faktisk meget hyggeligt, men vi anede ikke hvor kaotisk og omfattende det ville blive, shiiiiiiit!!

Indtil nu i processen var det faktisk meget hyggeligt, men vi anede heller ikke hvor kaotisk og omfattende det ville blive, shiiiiiiit!!

 

 

Så kom vi endelig igang…..

 

 

Det værste i processen var klart da alt skulle rives ned og bygges op igen. Det støvede så meget at mine lunger faktisk var ret pressede. Sådan noget byggestøv er dælme vild. Selv om vi pakkede alt ind, og lukkede værelser til med plast, kom det stadig ind alle vegne.

Det værste i processen var klart da alt skulle rives ned og bygges op igen. Det støvede så meget at min lunge (ja har kun en som virker optimal) faktisk var ret pressed. Sådan noget byggestøv er dælme vild. Selv om vi pakkede alt ind, og lukkede værelser til med alverdens plast, kom det stadig ind alle vegne.

 

Vi boede som sagt i starten i lejligheden på et af værelserne, hvor vi lige kunne havde det mest nødvendige. Alt andet var pakket ned i kasser og opbevaret i kælderen. Lige et godt råd, så HUSK at skriv på kasserne hvad der er i, så er det altså lidt nemmere at finde vinterjakken når du står og skal bruge den. Alt Pelles legetøj var også pakket ned. Da vi startede troede vi jo bare lige det ville være  en måneds-tid. Men Pelle var altså uden legetøj i næsten 6 måneder, det var SÅ synd for ham. Han var faktisk også ret presset tilsidst, blev ked af det, og gad bare slet ikke mere. Min mor blev 60 år i november sidste år, og havde inviteret hele familien til sydens-sol. Det var midt i alt kaos, og det var simpelthen SÅ skønt at komme lidt væk fra lejligheds-kaos. Jeg kan huske da vi kom hjem fra en  ferien og stod i lejligheden. Vi var blevet lovet at toilettet og vand var instaleret (vi havde været uden vand og toilet i en lille måneds-tid her) når vi kom hjem fra ferie. Vi landede omkring midnat, og skulle alle på job og i børnehave dagen efter, og havde derfor været forbi døgn Netto og købe ind til Pelles madpakke. Da vi så kom ind i lejligheden, var der ingen strøm, så vi gik rundt i den mørke lejlighed med lys fra mobilen, og en sovende Pelle på armen. Der var intet klar, intet toilet, intet vand og ingen fucking strøm, så vores køleskab lugtede frygtelig og vi kunne på ingen måde bruge det. Hvilket resulterede i at jeg sat på bagsædet af bilen mandag morgen, på NETTO´s parkeringsplads og smurte Pelles madpakke. Det værelse hvor vi boede, havde tøj, senge osv var TOTAL støvet til, det plastik vi havde sat op inden vi tog afsted, var revet delvist ned. HVAD HELVED VAR DER LIGE SKET MENS VI VAR VÆK…….. IIIIIIIIINTET!!!!! Jeg var rasende og brød bare sammen, nu var det nok. Vi kunne simpelthen ikke bo her mere. Så vi fandt en lejlighed på Airbnb, hvor vi boede i næsten to måneder. Der betød jo to gange husleje, men det var simpelthen nødvendigt.

 

 

Da vi kom hjem skruede vi bissen på og blev mere kontante ang vores håndværkere, det er viiiiiiirkelig nødvendig. Det nytter ikke at være flink og rar hele tiden, for så skider (undskyld sproget) de simpelthen på en. Heldigvis er Mads ekspert i at være bestemt og venlig på sammetid. Så endelig begyndte der at ske noget i lejligheden, og hverdag var der fremskridt.

Min dejlige ven Jens og min bror var en kæmpe hjælp, og især Jens skylder vi stadig en overdådig middag og utallige arbejdstimer. LOVE YOU JENS:)

Min dejlige ven Jens og min bror var en kæmpe hjælp, og især Jens skylder vi stadig en overdådig middag og utallige arbejdstimer. LOVE YOU JENS:)

 

Wupti, så havde Jens og min bror lige sat en væg om i stuen, så Mads og jeg kunne få nyt soveværelse. Jeg havde en ide om at jeg gerne ville have nogle "gamle" vinduer i toppen af væggen. Det var ikke et problem for dygtige Jens, så det kom der.

Wupti, så havde Jens og min bror lige sat en væg op i stuen, så Mads og jeg kunne få nyt soveværelse. Jeg havde en ide om at jeg gerne ville have nogle “gamle” vinduer i toppen af væggen. Jeg tænkte at det ville se fedt ud, og iøvrigt give et fint lys i et ret lille rum, som soveværelset ville blve. Det var ikke et problem for dygtige Jens, så det kom der.

 

Jeg havde købt vinduerne i "genbyg" på Amager. Hvilket er et fantastisk sted. Der finder du brugte vinduer, døre, håndvaske, lister, gamle gulvbrædder osv. VI købte også "nye" døre hos dem, hvilket var liiiiidt dyrt. Mads fandt efterfølgende ud af, at vi kunne få helt nye døre til næsten det halve, uuuuups:) MEN de er jo heller ikke snedker-lavet og ville heller ikke passe perfekt ind til resten af lejlighedn;)

Jeg havde købt vinduerne i “genbyg” på Amager. Hvilket er et fantastisk sted. Der finder du brugte vinduer, døre, håndvaske, lister, gamle gulvbrædder osv. Vi købte også “nye” døre hos dem, hvilket var liiiiidt dyrt. Mads fandt efterfølgende ud af, at vi kunne få helt nye døre til næsten det halve, uuuuups:) MEN de var jo heller ikke snedker-lavet og ville heller ikke passe perfekt ind til resten af lejligheden, vel;)

 

Vi er heldigvis blevet færdig, og vi er alle super tilfredse med resultatet. Mads og jeg er dog enig om, at det er absolut sidste gang vi renovere lejlighed på denne måde. Den romantiske tanke man har om at går hånd i hånd og få lavet noget om aftenen når man kommer hjem, kan man godt droppe. Ingen af os havde overskuddet til at lave noget om aftenen, der var jo også lige Pelle vi skulle tage os af. Vi troede egentlig også at vi selv kunne lavet meget af det der skulle laves, men det kan man bare ikke, eller vi kunne ihvertfald ikke. Man tænker at det ikke burde være så svært at sætte en væg op, eller sætte nyt loft op, men det er det!! Så næste gang (hvis der bliver en næste gang) skal vi have folk til at lave ALT. Det er selvfølgelig også dyre, men hold nu op det tager lang tid når man selv skal gøre det. Så medmindre der er gemt en lille håndværker i dig, så DON`T DO IT!!!

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments
 • Sofie
  oktober 2, 2015

  Gode videoer. I klarede det! Og det er blevet SÅ lækkert! .. Så hvor er filmen af det færdige resultat? 😊

  • vivi
   oktober 2, 2015

   jaaaa vi klarede det:) hihi. Der kommer billeder op lidt efter lidt. Regner med at der kommer lidt billeder og af stuen i weekenden;)

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.