Jeg er viiiiild med min nye seng!!!

Skrevet af Permalink 0

Inden vi startede med at renovere, gik jeg selvfølgelig amok på pinterest for at finde inspiration til den nye lejlighed. Til jer der ikke kender pinterest, så får det hermed min varmeste anbefalinger. Pinterest er slags google kun i billeder. Et billede-baseret social medie, hvor du kan lave dine egne “opslagstavler”med billeder af fx. “bolig inspiration”, “brude hår”, “børneværelse” osv. Jeg bruger det vild meget, og kan få tiiiiiiimer til at går med at kigge på inspiration. Lige som på facebook og instagram kan du følge andre og like ting du kan lide. Du kan finde mig på pinterest HER.

 

 

Dette billede faldt jeg over på instagram, og syntes det ser super fedt ud. Det er også virkelig genialt, når som man som os bor i en lejlighed, og skabsplads ikke er det vi har mest af.

Dette billede faldt jeg over på Pinterest, og syntes det ser super fedt ud. Det er også virkelig genialt, når som man som os bor i en lejlighed, og skabsplads ikke er det vi har mest af.

 

Da jeg havde fundet billedet, begyndte jeg at søge løs på nettet for at finde andre senge med opbevaring, men fandt ikke nogle som var lige så fed som denne. Min bror er uddannet tømrer, så jeg ringede og spurgte pænt om han ikke snart skulle over og besøge os, thi hiiiii:) Og om han så ikke liiiiii kunne bygge sådan en seng, nu han var her:D Det ville han heldigvis godt, og mente ikke det ville tage så lang tid. Hvilket det egentlig heller ikke gjorde. Prisen på sengen var heller ikke helt tosset. Vi købte skabene i IKEA til 1650 kr. I SILVAN købte vi træ, skruer, hængsler osv. for 1000 kr. Alt maling, pensler osv købte vi i  DYRUP på Vesterbrogade (som har 40% på alt i butikken) til omkring 700 kr. Madrassen købte vi i IKEA til 1399 kr. Så alt i alt har vi givet ca. 4749 kr, hvilket jeg ikke syntes er galt. Vi har jo både fået en helt ny seng og skabe til opbevaring.

 

For at udnytte pladsen under den høje seng, købte vi nogle skabe i IKEA, som er perfekt til formålet. Du kan finde skabene HER. De findes med to forskellige dybder, og vi har brugt to af de dybeste på 50 cm, og en med en dybde på 30 cm, det er den du kan se i venstre side. Prisen er 600 kr. for det store skab og 450 kr. for det mindste. Skabene er i ubehandlet massivt træ, så du kan gøre lige hvad du vil med dem, male eller evt bare give en gang olie. Vi valgte så at male sengen hvid. Nu er jeg jo ikke inde i en tømrers fagsprog, men som I kan se på billedet satte min bror nogle “lister” op langs væggen, som skal bruges til at holde en stor plade der bliver lagt på tilsidst.

 

IMG_2652

Her har han så lavet “skellettet” færdigt, det kører bare med det fagsprog, haha;) I midten er der havet et hul til en lem, så vi kan udnytte pladsen under sengen fuld ud.

 

Nu er pladerne så blevet skruet fast, og sengen mangler kun en lem og en gang maling.

Nu er pladerne så blevet skruet fast, og sengen mangler kun en lem , nogle låger og en gang maling.

 

Husk at lav huller til ventilation i bundstykket, hvorpå madrassen skal ligge.

Husk at lav huller til ventilation i bundstykket, hvorpå madrassen skal ligge.

 

Den dag sengen blev bygget, var både Mads og jeg på arbejde. Så det er begrænset hvor meget vi egentlig selv har lavet. Min bror havde tagen sin søde kæreste med, og de to havde faktisk også malet sengen med grunder og den første gang med alm. maling da Mads og jeg kom hjem fra job. Er det ikke bare en sød bror og svigerinde jeg har!?! 😉 Jeg mener de er blandt de bedste der findes 😉

 

Flere har spurgt om vi ikke er bange for at falde ud af sengen, men så er det jeg tænker, hvornår er man nogen sinde faldet ud af sin seng??? Jeg er ihvertfald aldrig faldet ud af min seng. Det eneste jeg er lidt pres over, er når Pelle sover inde hos os, eller når lillebror kommer, og skal sove i sengen. Jeg har dog spurgt om min bror, om han ikke lige kan fixe et eller andet der kan sættes op om natten, så lillebror ikke falder ned, og det mener han ikke er noget problem at lave. Så må vi se hvad han finder på:)

 

Indtil videre har jeg sat min Kartell lampe ind på "natbordet" men jeg vil rigtig gerne finde en cool lampe der kan hænge på væggen. Men den rigtige har ikke lige dukket op endnu.

Indtil videre har jeg sat min Kartell lampe ind på “natbordet” men jeg vil rigtig gerne finde en cool lampe der kan hænge på væggen. Men syntes ikke den rigtige  lige er dukket op endnu.

 

Lampen betyder rigtig meget for mig, da den har været Signes, og har stået i vores fælles lejlighed, da vi boede sammen i Århus. Jeg er så heldig at jeg har fået lov til at få den. Det er klart min ynglings ting af alle!!!

Lampen betyder rigtig meget for mig, da den har været Signes, og har stået i vores fælles lejlighed, da vi boede sammen i Århus. Jeg er så heldig at jeg har fået lov til at få den. Det er klart min ynglings ting af alle!!!

 

 

 

 

 

4 Comments
 • Jette Eskildsen
  oktober 13, 2015

  Hej “Fru Fifi” tænk jeg syntes det er en super cool seng, Annemette har nemlig fået lavet en tro kopi af den fra Pinterest – sjovt det så lige var den du også blev inspireret af. Kh

  • vivi
   oktober 13, 2015

   Ej hvor sjovt:) Men den er altså også virkelig feeed:)

 • Herdis
  november 29, 2015

  Den er virkelig flot din seng – har flere gange kigget på dit inspirationsbillede fra pinterest. Jeg vil rigtig gerne selv bygge en, men skal høre, om du lige kan hjælpe med et par opklarende spørgsmål….selvom det dog ikke er dig selv, som har bygget den;);

  Hvordan er de tværgående lægter sat på fast på lægterne i væggen?
  Hvilket materiale er pladen ovenpå lavet af – evt tykkelse på pladen:)

  Det ville være en kæmpe hjælp – på forhånd tak,

  Mvh Herdis

  • vivi
   december 2, 2015

   Hej Herdis. Tusind tak, vi er virkelig også glade for den, og ikke mindst alt det skabs plads vi har fået. Har lige snakket med min bror som har lavet sengen, og han siger at de tværgående er lægter er sat fast med skruer, han har skruet den skråt i. Men han siger at I også kan bruge en vinkel til at sætte dem sammen med. Men efter som at det er lægterne langs væggene der egentlig skal være de bærende lægter er det fint med skruer. Og så er det vigtig at lægterne sidder i klem, altså de skal kunne sidde der uden i holder dem, så I skal være ret præcise med opmålingen. Pladen der er brugt er af x-finer, og er 1,5 cm. Skriv endelig igen, hvis jeg kan hjælpe med mere.
   xx Fifi

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.